Iznajmljivanje sefa u banci i do 300 KM

Bez autora
Jan 16 2011

Stanovnici Republike Srpske koji svoje vrijedne predmete i dragocjenosti žele da čuvaju u sefovima u bankama, za ovu uslugu moraće da izdvoje od deset do 300 maraka. U većini banaka u Srpskoj kažu da sve više stanovnika zlato, nakit ili vrijednosne papire čuva u sefovima. Rajfajzen banka bilježi konstantan rast klijenata koji iznajmljuju sefove. Naknada za korištenje sefa plaća se unaprijed za cijeli ugovoreni period i zavisi od veličine sefa. Tri mjeseca korišćenja malog sefa košta 20 maraka, šest mjeseci 35, a godinu dana deponovanja dragocjenosti u banci naplaćuje se 60 maraka. Zakup većih sefova na 12 mjeseci košta 130 maraka. Banka nema uvid u stvari koje stanovnici čuvaju u sefu. Ovi pretinci najčešće se koriste za deponovanje raznih dokumenata, nakita i vrijednosnih papira...

Iznajmljivanje sefa u banci i do 300 KMStanovnici Republike Srpske koji svoje vrijedne predmete i dragocjenosti žele da čuvaju u sefovima u bankama, za ovu uslugu moraće da izdvoje od deset do 300 maraka.

U većini banaka u Srpskoj kažu da sve više stanovnika zlato, nakit ili vrijednosne papire čuva u sefovima.

Rajfajzen banka bilježi konstantan rast klijenata koji iznajmljuju sefove.

 - Naknada za korištenje sefa plaća se unaprijed za cijeli ugovoreni period i zavisi od veličine sefa. Tri mjeseca korišćenja malog sefa košta 20 maraka, šest mjeseci 35, a godinu dana deponovanja dragocjenosti u banci naplaćuje se 60 maraka - navode u Rajfajzen banci i dodaju da zakup većih sefova na 12 mjeseci košta 130 maraka.

Ističu da banka nema uvid u stvari koje stanovnici čuvaju u sefu.

- Ovi pretinci najčešće se koriste za deponovanje raznih dokumenata, nakita i vrijednosnih papira - dodaju u Rajfajzen banci i upozoravaju da se u sefu ne smiju držati predmeti koji su kvarljivi, zapaljivi ili eksplozivni, te predmeti koji mogu ugroziti bezbjednost banke ili drugih sefova.

U NLB Razvojnoj banci rekli su da cijena zakupa sefa zavisi isključivo od njegove veličine.

- Naši klijenti mogu da iznajme sefove na period od tri do 12 mjeseci, a cijene se kreću od 20, pa do 300 maraka - kažu u ovoj banci.

Hipo Alpe Adrija banka stanovnicima nudi više od 800 sefova.

- Gotovo 80 odsto ovih pretinaca koriste naši klijenti. Minimalna cijena iznajmljivanja sefa je deset maraka na mjesec korišćenja - kažu u Hipo banci.

Ugovor

U bankama navode da svaki klijent pri iznajmljivanju sefa potpisuje ugovor.

- Svi klijenti osim bezbjednosti svojih predmeta, dobijaju i punu privatnost i slobodan pristupu svom sefu - ističu u bankama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik